• Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden
Bekijk de aanbiedingen van de week  >
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
-38% korting
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
Artikelnummer L7020195_V

Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*

Dikte/breedte 25x142 mm, Lengte 1,83 m, glad korte lengte

Stukprijs (2.13 m):€ 14,46 Prijs per m: adviesprijs € 10,90 € 6,79

Lengte:

Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Houten terrasplank Bangkirai glad Materiaaleigenschappen Het tropische hout Bangkirai is een...meer

Houten terrasplank Bangkirai glad

Materiaaleigenschappen

Het tropische hout Bangkirai is een hardhout van duurzaamheidsklasse 2. Optisch wordt het hout gekenmerkt door een bruingele kleuring en een ongelijkmatige vezelstructuur. De in elkaar grijpende nerf die kenmerkend is voor tropisch hout zorgt voor een dynamische houtlook. Technisch gezien heeft Bangkirai-hout ook veel te bieden: de eigen essentiële oliën van het hout hebben een giftige werking op ongedierte, waardoor tropische houtsoorten worden beschermd tegen schimmel- en insectenplagen. Het extreem harde hout doet het ook buiten bijzonder goed vanwege zijn robuustheid. Hardmetalen gereedschappen en roestvrijstalen schroeven zijn daarom essentieel voor de bewerking van Bangkirai-hout.

Tropisch hout wordt ook hardhout genoemd en komt vooral voor in de duurzaamheidsklassen 1 en 2. De speciale structuur van dicht kernhout met lage poriën en de eigen essentiële oliën en harsen van het hout beschermen het hout van binnenuit en geven tropisch hout zijn hoge duurzaamheid van minstens 25 jaar, enorme weersbestendigheid en weerstand.

Uiterlijk

Het natuurlijke houtkarakter wordt benadrukt door het gladde oppervlak van de plank en zorgt voor een gezellige sfeer. Gladde planken zijn gemakkelijk schoon te maken en drogen snel. Ze hebben nog een ander voordeel: het is mogelijk om het gladde oppervlak van de planken af ​​te schuren om kleine beschadigingen of grijze plekken te herstellen.

Standaardmontage

Houten planken worden normaal aan de onderconstructie geschroefd. De bevestiging met terrasschroeven is extreem stabiel en duurzaam. Aanbevolen zijn A2 en A4 schroeven, die zijn gemaakt van roestvrij staal speciaal voor gebruik buitenshuis om verkleuring in het hout te voorkomen. A4-schroeven zijn nog steeds zuur- en zeewaterbestendig. De speciale boorpunt van de terrasschroeven zorgt ervoor dat het hout netjes wordt gesneden en de gefreesde schroefdraad is bijzonder gemakkelijk te verzinken in het hout. De lenskop zorgt voor een nette uitstraling die nog kan worden verbeterd door voorboren. Voorboren wordt ook aanbevolen om de spanning uit het hout te verwijderen en scheuren te voorkomen. Desalniettemin moeten aanvullende specificaties van de fabrikant in acht worden genomen. Fixego bevestigingsset optioneel bij ons verkrijgbaar als accessoire.

Onderconstructie

Omdat hout afhankelijk van de houtsoort anders werkt, moet het materiaal van de onderconstructie en de vloerplanken op elkaar worden afgestemd. Doorslaggevend hierbij is de duurzaamheidsklasse van het hout, die slechts één klasse mag verschillen. Voor hardhouten vloerdelen moet constructiehout van hardhout worden gebruikt, voor zachthouten vloerdelen is een onderconstructie van zachthout voldoende. Als alternatief voor constructiehout kunnen constructies gemaakt van aluminium worden gemonteerd. Deze zijn vormvast en duurzaam en geschikt voor alle houtsoorten en ook voor WPC-vloerdelen.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten planken te behandelen met natuurlijke of gekleurde gepigmenteerde oliën om ze minder gevoelig en meer bestand te maken tegen vuil en aan het weer gerelateerde schade. De grond kan met een bezem worden afgeborsteld of met water en een zachte zeep worden afgenomen Wees echter voorzichtig met hogedrukreinigers: de machine kan het hout opruwen, de beschermlaag beschadigen en zo de levensduur van de planken verkorten.

Regelmatige behandeling van UV-ondoorlatende coatings kan de weersgerelateerde vergrijzing van het hout in de loop van de tijd tegengaan en het fraaie karakter van de planken voor lange tijd behouden.

Maattolerantie

Door het zwel- en krimpgedrag passen de cellen in het hout zich aan het vochtgehalte van de buitenomgeving aan door de vochtopname en -afgifte - er wordt ook gezegd dat "het hout werkt". Door deze licht zwellende en krimpende activiteit van het hout kan er tot 10% worden afgeweken van de opgegeven afmetingen

Belladoor - de deur naar het groen

Belladoor is de deur naar het groen. Met hoogwaardige producten voor buiten volg je altijd de laatste trend. Van terrasplanken en tegels tot privacybeschermende schuttingen en tuinschuttingen, de ideale garagedeur en verhoogde bedden tot een grote keuze aan speeltoestellen voor kinderen, Belladoor laat niets te wensen over. De fabrikant vertrouwt op duurzame constanten: stabiele constructies en betrouwbare, duurzame materialen voor langdurig plezier van de producten - uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs.

Specificaties

Fabrikant: Belladoor
Schaduw: middel
Houtsoort: Bangkirai
Materiaal: Tropisch hout
Oppervlakbehandeling: onbehandeld
Oppervlakprofiel: glad
Kleur: Bruin
Leveringsomvang: 1 stuk komt overeen met 1,83 m
Profiel bovenkant: glad
Profiel onderkant: glad
Dikte (mm): 25 mm
Type bevestiging: Fixego clip montage, Schroeven (dekschroef V2A roestvrij staal)
Lengte (cm): 183 cm
Structuur: Massief profiel
Breedte (cm): 14,20 cm
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*"
Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Laatst bekeken