• Dagen
 • Uren
 • Minuten
 • Seconden
Bekijk de aanbiedingen van de week  >
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
Artikelnummer L5050066

Sauna massief houten sauna spaarset 1 Betty incl. 9 kW bio-kachel + Premium bediening

B x D x H: 236 x 184 x 209 cm, incl. 3 ligbanken, incl. 9 kw bio-combikachel + ext. Bedieningsunit

Stukprijs € 2.650,91

Momenteel niet beschikbaar

Gratis Stukgoedverzendingi

Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Karibu binnensauna Betty in massief houten constructie voor 2-3 personen Deze massief houten...meer

Karibu binnensauna Betty in massief houten constructie voor 2-3 personen

Deze massief houten sauna bestaat uit massief houten planken met een dikte van 38 mm. Het dak is geïsoleerd met minerale wol en harde vezels en aan de binnenzijde bekleed met Softline profielhout. De afzonderlijke balken worden stevig met elkaar verbonden door middel van een plug-and-screw systeem. Dubbele groef- en tandverbindingen zorgen voor vormvastheid.

Het massief sparrenhout is vooral populair voor saunabouw, omdat de houtstructuur een laag risico op versplintering heeft en vrij is van knoesten en hars. Door de goede warmteopslagcapaciteit worden sterke temperatuurveranderingen vermeden. Op deze manier worden de hoge temperaturen lang behouden en op een comfortabel niveau afgegeven. De houteigen harsen en essentiële oliën, die vrijkomen tijdens de sauna, maken de beleving op een natuurlijke manier compleet.

Bij het installeren van een sauna moet een minimale afstand van 10 cm van de muren en het plafond worden aangehouden om een ​​goede luchtcirculatie te garanderen. Hierdoor kan warme, vochtige lucht beter ontsnappen. Hierbij moet de minimale hoogte en breedte van de ruimte in acht worden genomen.

Basisuitrusting

 • Binnenafmetingen: De binnenafmetingen van deze sauna met B 225 x D 173 x H 200 cm maken een saunabezoek van 2-3 personen tegelijkertijd mogelijk.
 • Saunabedden: De sauna-ervaring is bijzonder comfortabel op 3 ligstoelen. De volgende saunabanken worden meegeleverd: 1 ligbank 62 cm breed, 1 ligbank 57 cm breed, 1 ligbank 52 cm breed, massief espenhout.
 • Hoekingang: Hij is bijzonder geschikt voor kleine ruimtes. Hij benut elke vierkante meter verstandig en kan in bijna elke ruimte worden geïntegreerd - extreem compact en ruimtebesparend.
 • Gespiegeld: Bij deze sauna is een gespiegelde montage mogelijk. Afhankelijk van de eigenschappen van de ruimte kan deze rechts of links worden geplaatst.

Deurvariant

Deze volledig glazen deur van 8 mm transparant glas is geplaatst in een massief houten deurkozijn. Hij heeft een inbouwmaat van 78 x 187,1 cm en een doorgangsmaat van 64 x 173 cm. Temperatuurschommelingen kunnen deze deur, die is gemaakt van gehard veiligheidsglas, niet deren aangezien hij een speciale warmtebehandeling heeft ondergaan. Het moderne, vrij afstelbare deurbeslag in antraciet kan met behulp van een excentriek exact worden uitgelijnd. De deurgreep is aan de buitenzijde gemaakt van modern RVS en aan de binnenzijde van comfortabel hout voor een optimale warmtewisseling. De populaire magnetische sluitingstechnologie dient als vergrendelingsmechanisme.

Saunakachel

Het hart van een sauna is zijn kachel: Hij blaast er leven in, bepaalt hoe warm het wordt en wat voor saunasessie er kan worden genoten. Voor een klassieke Finse sauna is deze 9 kW (3 x 16 A) biologische saunakachel ideaal. Hij bereikt een temperatuur tot 110 °C en heeft een thermisch verzinkte gealuminiseerde binnenmantel. Met de toevoeging van een bio-combikachel heeft deze ook een speciale stoomeenheid en maakt zo vier veelzijdige saunasessievariaties mogelijk: de bijzonder hete en droge Finse sauna, de verkwikkende kruidenstoomkuur, het warme, vochtige zachte stoombad en het milde familiebad.

 • Buitenmantel van roestvrij staal
 • Geïntegreerde verdamperunit met afvoer (inhoud 4 L)
 • Uitneembare bodemplaat met lekbak
 • Afdekframe van gegoten aluminium
 • Afmetingen (B x H x D): 41 x 50 x 37 cm
 • Monitoring van watertekort
 • Droogloopbeveiliging
 • Verdampschaal voor bijvoorbeeld etherische oliën

Bedieningsunit

Deze binnensauna wordt geleverd inclusief saunakachel met externe bedieningsunit. Door deze aan de buitenkant van de sauna te bevestigen, is een praktische bediening vóór het saunabezoek mogelijk evenals een nog nauwkeurigere instelling van de temperatuur. Ook andere elektrische apparaten, zoals cabineverlichting, kunnen op de externe bedieningsunit worden aangesloten en ermee worden bediend.

 • Elektronische bedieningsunit PREMIUM.
 • Tiptoetsen
 • Kinderslot
 • Lifeguard- instelling
 • Digitale tweepuntsregeling
 • Bediening verdamper voor regulering vochtigheid
 • Traploos regelbaar tussen 30 en 115 °C regelbaar voor de verdamperfunctie: tussen 30 en 70 °C.
 • Veiligheidstemperatuurgrens 142 °C
 • Bij gebrek aan water, automatische uitschakeling na 2 minuten
 • Aansluiting voor cabineverlichting
 • Digitale weergave van tijd, temperatuur en resterende gebruikstijd
 • Voorselectie vochtigheidscyclus
 • Volledig grafisch LCD-scherm
 • Meertalig menu
 • Opwarmtijdbegrenzing tot 6 uur
 • Afmetingen (B x H x D): 25 x 22 x 5,8 cm

Inbegrepen bij de levering:

3 ligbanken, 9 kW bio-combikachel, ext. Bedieningsunit, 1 Classic hoofdsteun, Premium kachelbeschermingsrooster van espenhout, Premium vloerrooster van espenhout, beslag en montagehandleiding.

Aanbevolen accessoires

Diabaasstenen zijn niet inbegrepen. De populaire saunastenen zijn geschikt voor alle saunakachels en overtuigen door hun bijzondere vermogen om warmte op te slaan. Diabaasstenen zijn apart verkrijgbaar in onze online shop.

Afhankelijk van de aansluiting moeten siliconenkabels apart worden aangeschaft:

 • Oven - vijfaderige siliconenkabel: van bedieningsunit naar saunakachel (1,5 mm), zevenaderige siliconenkabel: van bio bedieningsunit naar bio-combikachel (1,5 mm)
 • Bedieningsunit - vijfaderige siliconenkabel: van de stroomaansluiting naar de bedieningsunit (2,5 mm), vijfaderige siliconenkabel: van de bedieningsunit naar de saunakachel (1,5 mm)
 • Saunalamp - drieaderige siliconenkabel: van de stroomaansluiting/bedieningsunit naar de saunalamp (1,5 mm)

Dakkrans met geïntegreerde LED-lampen: tovert harmonisch licht rond je sauna.

Grond van houtspar: voor een aangename verschijning binnen en buiten de sauna.

Accessoiresplank: te bestellen in de accessoires

6-delige saunaset: Infuusemmer van robuust sparrenhout met pollepel & kunststof inzetstuk, zandloper, klimaatmeter en badregelbord voor sauna's

Aanbevolen basisuitvoering: Saunaverlichting, sterrenhemel, luidsprekers geschikt voor sauna, geuroliën, rustbank en hoofdsteun. Deze en vele andere artikelen vind je in ons assortiment accessoires.

Karibu natuurproducten van hoge kwaliteit

Karibu is een jarenlange en competente partner voor tuinhuizen, sauna's, speeltoestellen, carports of zwembaden - made in Germany. Hoge kwaliteit is standaard en er wordt alleen geselecteerd, eersteklas hout gebruikt, uitsluitend uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Door de trage groei is dit hout bijzonder hard en veerkrachtig. Geavanceerde technologieën zorgen voor productie op maat. Karibu zet accenten in kwaliteit en design.

Specificaties

Fabrikant: KARIBU
Serie: Betty
Aantal personen: 2-3 personen
Vloeroppervlak (m²): 3,89 m²
Bedieningsunit inbegrepen: Premium Bio
Bedieningsunit: Externe bedieningsunit
Aansluiting: 400 V, 3 x 16 A
Totaal vermogen (kW): 9 kW
Buitenmaten: B 236 x D 184 x H 209 cm
Inwendige afmeting: B 225 × D 173 × H 200 cm
Minimale ruimtebreedte (cm): 246 cm
Minimale ruimtehoogte (cm): 219 cm
Minimale ruimtediepte (cm): 194 cm
Aantal kamers: 1
Dakkrans: zonder dakkran
Bouwmethode: Massief houten constructie
Wanddikte (mm): 40 mm
Houtsoort: Sparren
Oppervlakbehandeling: onbehandeld
Versie ligbanken: 1 ligbank ong. 57 cm breed, 1 ligbank ong. 62 cm breed, 1 dwarsligstoel ong. 52 cm breed
Ligbanken houtsoort: Esp
Aantal ligbanken: 3
Entree: Hoekingang
Deurpositie: Niet-variabel
Deurvariant: Volledig glazen deur van helder glas
Kleur: Natuurlijk
Leveringsomvang: 3 ligstoelen, 9 kW bio-combikachel, ext. bediening, 1 hoofdsteun Classic, Premium espenhouten ovenbeschermingsrooster, Premium bodemrooster uit espenhout, beslag en montagehandleiding.
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "Sauna massief houten sauna spaarset 1 Betty incl. 9 kW bio-kachel + Premium bediening"
Sommige reviews zijn automatisch vanuit de originele taal vertaald.
15 mrt. 2021

Wij zijn uiterst tevreden - enkele tips voor potentiële kopers

De sauna staat, verwarmt en is geweldig - het volgende zou ons een beetje hebben geholpen... De meegeleverde montage-instructies zijn recenter (7 december 2020) dan die beschikbaar zijn in de download. Dit bracht ons in eerste instantie van streek en we vergeleken pagina voor pagina - onnodig. We telden alle onderdelen zoals aanbevolen en vinkten ze af op de productlijst. Er werden nogal wat strips gedupliceerd - zo waren er vervangingen beschikbaar voor bijvoorbeeld foutief werk of voor extra ovenbescherming op de korte werkbank - zeer klantvriendelijk dus. Vaak was het echter niet duidelijk welke onderdelen welke waren, zo waren de eindprofielen van het deurkozijn (Y) gedupliceerd maar anders gefreesd - het duurde lang voordat we ze konden toewijzen. In de montagehandleiding staan 4x35 schroeven vermeld onder "17". Deze staan niet in de materialenlijst op pagina 3 en zijn ook niet bij de materialen inbegrepen. Daarom is een goed gevulde thuiswerkplaats zinvol. Voor de Torx-schroeven is bovendien gereedschap nodig dat niet iedereen in huis heeft (bitinzetstuk met Torx). Ook de metalen hoek ID2192 klopte niet. De geleverde exemplaren hadden geen middengat en moesten thuis opnieuw worden geboord.De houten elementen van de achterwand zijn in de plattegrond als één stuk bemeten, maar zijn bij levering in twee delen verdeeld. Dit zorgt ook voor verwarring bij bijvoorbeeld schade. Afzonderlijke termen zouden hier zinvol zijn. Er zouden veel gaten in de fabriek kunnen worden voorbereid - dit zou tijd besparen en in de fabriek zeker weinig inspanning vergen. De benodigde kabeluitsparing in het plafond moet direct worden gedimensioneerd of, beter nog, voorgeboord. Het gebruik van de covers ID26118 is niet vanzelfsprekend. Bij het betreden van hoeken zijn er geen gladde oppervlakken waar deze hoezen passen. In plaats daarvan zouden extra caps ID 26116 beter zijn. We zijn niet tevreden met de “Premium” -controle. De gebruiksaanwijzing is noch intuïtief, noch grafisch goed uitgevoerd. De bediening zelf is alleen met handleiding te gebruiken, ook na herhaald gebruik, zeker als je wilt wisselen tussen biologisch en Fins. Hier zouden bijvoorbeeld “snelkeuzeknoppen” die één keer worden geprogrammeerd, nuttig kunnen zijn. Ook is er geen tijdvoorkeuze, bijvoorbeeld als je de sauna opwarmt om na een wandeling of inspanning een voorverwarmde sauna in huis te hebben - de naam "Premium" bediening past wat ons betreft niet. Daarnaast wordt de interne klok maar 24 uur bijgehouden en kun je de besturing (als je de klok gebruikt) niet loskoppelen van het lichtnet. Een buffer (batterij) zou hier prettig geweest zijn. De temperatuur binnen (analoge weergave) komt niet overeen met de ingestelde waarden (Fins 80° bereikt bijvoorbeeld slechts 70° binnen (tegenoverkant van de oven) - we zijn hier nog aan het "experimenteren" Praktische tip 1: Installeer alleen de dakelementen helemaal aan het einde, dus na het plaatsen van de banken en de oven. De banken zijn makkelijker te draaien als het dak nog open is en de oven is makkelijker aan te sluiten. Praktische tip 2: Als je de bediening niet aan de muur monteert op de ovenzijde heb je een langere 3-aderige kabel nodig. Conclusie: De montage is eenvoudig voor ervaren (of moedige) doe-het-zelvers. Wij zouden hem zo opnieuw kopen en horen graag bovenstaande tips

5 mrt. 2021

Gedetailleerde informatie over de opbouw en ontbrekende nummering van de afzonderlijke onderdelen.

We kunnen het alleen maar eens zijn met de beoordeling van de familie Fischer vanaf 9 februari 2021. Hier zou klantvriendelijker informatie gegeven kunnen worden. Bovendien zouden, gezien de indrukwekkende prijs van de sauna met oven, alle accessoires in de totaalprijs moeten worden inbegrepen. Anders is de sauna oké. Met name de indeling van de ruimte komt overeen met onze ideeën. Uiteraard staat de oven dichtbij de banken. Wellicht kan hier in de toekomst extra bescherming tegen brandwonden worden geboden. Qua kwaliteit is de sauna een aanrader.

20 feb. 2021

Chique met optimaal ruimtegebruik, alles klopte en de service was ook in orde

Chique met optimaal ruimtegebruik; Alles voor de bouw was compleet, goed beschreven en voorbereid. Ook de service voor vragen was in orde. Aanbeveling van mij.

20 feb. 2021

Chique met optimaal ruimtegebruik, alles klopte en de service was ook in orde

Chique met optimaal ruimtegebruik; Alles voor de bouw was compleet, goed beschreven en voorbereid. Ook de service voor vragen was in orde. Aanbeveling van mij.

9 feb. 2021

Opmerking over de juiste structuur

Nu hebben we eindelijk onze wens waargemaakt en onze droomsauna besteld. Voor iedereen die, net als wij, nog nooit een sauna heeft opgezet, geven we op dit punt een belangrijke opmerking: je moet goed kijken hoe je de eerste 3 pagina's in elkaar schroeft. Als je de zijpanelen verkeerd om vastschroeft, zoals wij hebben gedaan, kom je bij het plaatsen van het dak 2,5 cm breed en 2,5 cm lang tekort. Dit heeft ook gevolgen voor het ligoppervlak binnen. Het geheel zou ons een paar uur extra werk hebben opgeleverd als dit belangrijke punt beter in de montagehandleiding was beschreven. Beide opties kunnen maar uiteindelijk klopt er maar één. Verder is alles perfect, het ruikt heerlijk naar vers hout en wij zijn erg blij met deze nieuwe aankoop

Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Laatst bekeken