• Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden
Bekijk de aanbiedingen van de week  >
Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen
-40% korting
Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen
Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen
Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen
Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen
Dit artikel is momenteel niet beschikbaar!
Artikelnummer L7020218_V

Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen

Dikte/breedte 20x132 mm, Lengte 2,7 m, glad

Stukprijs (2.7 m):€ 48,33 Prijs per m: adviesprijs € 29,90 € 17,90

Lengte:

Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Houten terrasplank thermohoud glad Materiaaleigenschappen Thermo essen is een door...meer

Houten terrasplank thermohoud glad

Materiaaleigenschappen

Thermo essen is een door warmtebehandeling geoptimaliseerd essenhout. Terwijl de inheemse es uit Europa een duurzaamheidsklasse 3-4 heeft, heeft de thermo es ​​klasse 1, met een levensduur tot 25 jaar. Thermohout is goed voor boren, zagen en schroeven.

Thermohoutsoorten hebben een enorm verhoogde duurzaamheid. Tijdens de behandeling wordt het hout gedehydrateerd. Daardoor werkt het niet meer en wordt het zwel- en krimpgedrag tot een minimum beperkt - het hout wordt hard en vormvast. De specifieke droogte maakt het hout nresistent tegen schimmel- en insectenaanvallen. Zo wordt de levensduur van loof- en naaldhout verbeterd van klasse 3-4 naar klasse 1-2, zodat ze net zo resistent zijn als tropische houtsoorten. Door de hoge temperaturen tot 200 °C van de thermische behandeling kan de houtsuiker karamelliseren, waardoor het hout zijn donkere kleur krijgt. De kleurstoffen kunnen echter worden weggespoeld door weersinvloeden. Speciale houtbeschermingsmiddelen - optioneel met gekleurde pigmenten - beschermen tegen vervaging door UV-bestraling en het uitwassen door verwering.

Uiterlijk

De gladde terrasplanken zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en gaan lang mee, omdat het water goed wegloopt en de planken snel drogen. Gladde vloerplanken bieden nog een ander voordeel: je kunt ze schuren en schade herstellen die door de jaren heen is ontstaan.

Standaardmontage

Houten planken worden normaal aan de onderconstructie geschroefd. De bevestiging met terrasschroeven is extreem stabiel en duurzaam. Aanbevolen zijn A2 en A4 schroeven, die zijn gemaakt van roestvrij staal speciaal voor gebruik buitenshuis om verkleuring in het hout te voorkomen. A4-schroeven zijn nog steeds zuur- en zeewaterbestendig. De speciale boorpunt van de terrasschroeven zorgt ervoor dat het hout netjes wordt gesneden en de gefreesde schroefdraad is bijzonder gemakkelijk te verzinken in het hout. De lenskop zorgt voor een nette uitstraling die nog kan worden verbeterd door voorboren. Voorboren wordt ook aanbevolen om de spanning uit het hout te verwijderen en scheuren te voorkomen. Desalniettemin moeten aanvullende specificaties van de fabrikant in acht worden genomen.

Bevestiging met TENI Clip

Voor deze terrasplanken adviseren wij TENI Clip-montage. De TENI Clip is een kliksysteem voor het onzichtbaar aanbrengen van houten terrasplanken. Het systeem bestaat uit POM-kunststof, dat bestand is tegen UV-straling en weersinvloeden. De clip wordt op de onderconstructie geschroefd. Hiervoor worden A2 universele schroeven meegeleverd, die geschikt zijn voor zowel zachthouten als hardhouten onderconstructies. Als alternatief kan TENI Clip ook op een aluminium onderconstructie ALUC-L of ALUC-S worden gemonteerd. In dit geval zijn er kortere schroeven nodig die speciaal voor deze onderconstructie zijn gemaakt. Dankzij de verborgen schroefverbinding van de clips in de voegen tussen de afzonderlijke terrasplanken zorgt dit montagesysteem voor een uniform terrasbeeld zonder zichtbare schroeven. Het zorgt voor een lange levensduur door slimme ventilatietechnologie, speciale stabiliteit en een eenvoudige vervanging van de vloerplanken.

Een passende TENI Clip-set met 100 clips inclusief A2-schroeven is apart verkrijgbaar in de shop (art.nr.: L7020708).

Onderconstructie

Omdat hout afhankelijk van de houtsoort anders werkt, moet het materiaal van de onderconstructie en de vloerplanken op elkaar worden afgestemd. Doorslaggevend hierbij is de duurzaamheidsklasse van het hout, die slechts één klasse mag verschillen. Voor hardhouten vloerdelen moet constructiehout van hardhout worden gebruikt, voor zachthouten vloerdelen is een onderconstructie van zachthout voldoende. Als alternatief voor constructiehout kunnen constructies gemaakt van aluminium worden gemonteerd. Deze zijn vormvast en duurzaam en geschikt voor alle houtsoorten en ook voor WPC-vloerdelen.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten planken te behandelen met natuurlijke of gekleurde gepigmenteerde oliën om ze minder gevoelig en meer bestand te maken tegen vuil en aan het weer gerelateerde schade. De grond kan met een bezem worden afgeborsteld of met water en een zachte zeep worden afgenomen Wees echter voorzichtig met hogedrukreinigers: de machine kan het hout opruwen, de beschermlaag beschadigen en zo de levensduur van de planken verkorten.

Regelmatige behandeling van UV-ondoorlatende coatings kan de weersgerelateerde vergrijzing van het hout in de loop van de tijd tegengaan en het fraaie karakter van de planken voor lange tijd behouden.

Maattolerantie

Door het zwel- en krimpgedrag passen de cellen in het hout zich aan het vochtgehalte van de buitenomgeving aan door de vochtopname en -afgifte - er wordt ook gezegd dat "het hout werkt". Door deze licht zwellende en krimpende activiteit van het hout kan er tot 10% worden afgeweken van de opgegeven afmetingen

Belladoor - de deur naar het groen

Belladoor is de deur naar het groen. Met hoogwaardige producten voor buiten volg je altijd de laatste trend. Van terrasplanken en tegels tot privacybeschermende schuttingen en tuinschuttingen, de ideale garagedeur en verhoogde bedden tot een grote keuze aan speeltoestellen voor kinderen, Belladoor laat niets te wensen over. De fabrikant vertrouwt op duurzame constanten: stabiele constructies en betrouwbare, duurzame materialen voor langdurig plezier van de producten - uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs.

Specificaties

Fabrikant: Belladoor
Type bevestiging: Schroeven
Schaduw: donker
Houtsoort: Es
Materiaal: Naaldhout
Oppervlakbehandeling: thermobehandeld
Oppervlakprofiel: glad
Kleur: Bruin
Leveringsomvang: 1 stuk komt overeen met 2,7 m
Profiel bovenkant: glad
Profiel onderkant: glad
Dikte (mm): 20 mm
Lengte (cm): 270 cm
Breedte (cm): 13,20 cm
Sortering: Premium
Profiel: Massief profiel
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "Terrasplank D31 thermische es - voor eindeloos leggen"
Sommige reviews zijn automatisch vanuit de originele taal vertaald.
6 mrt. 2023

Levering en goederen perfect.

De levering is goed verlopen en de goederen waren in perfecte staat

3 mrt. 2023

Alles netjes

De levering kwam een week eerder dan verwacht. Het pakketje stond netjes verpakt op de pallet. Zou hier opnieuw bestellen.

3 mrt. 2023

Geweldig hout

Toen ik voor de terrasplanken van thermisch essen koos, was ik aangenaam verrast door de natuurlijke eigenschappen van het hout. De levering vond plaats binnen het aangegeven tijdvenster

27 feb. 2023

Zeer consistent :)

Het resultaat met de vloerdelen is verbluffend. Zeer eenvoudig te verwerken. Minimale kleurverschillen in de vloerdelen, verder prima.

20 feb. 2023

Alles naar wens

Als vrouw met vakmanschap heb ik mijn terras zelf aangelegd. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken. Gemakkelijk te zagen en gemakkelijk te leggen.

Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

-19% korting
Akoestische panelen Klassieke bamboe wandbekleding Akoestische panelen Klassieke bamboe wandbekleding
Inhoud 1.74 m² (€ 129,00 / pakket)
€ 129,00 adviesprijs € 159,00
Laatst bekeken