Artikelnummer L7020024

Terrasplank Den

Dikte/breedte 35x95 mm, Lengte 3 m, glad

Stukprijs (3 m):€ 12,57 Prijs per m: adviesprijs € 4,59 € 4,19

Levertijd: 10-17 werkdagen

Stukgoedverzendingi

 m
Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Houten terrasplank, dennen glad Materiaaleigenschappen Dennenhout wordt gekenmerkt door een...meer

Houten terrasplank, dennen glad

Materiaaleigenschappen

Dennenhout wordt gekenmerkt door een uniforme en rechte vezelstructuur en zeer goede en lichte verwerking. Het hoge harsgehalte van het dennenhout beschermt het kernhout tegen parasitaire aantastingen en weersinvloeden. Het matig duurzame dennenhout met zijn gemiddelde dichtheid en gemiddeld gewicht wordt ingedeeld als duurzaamheidsklasse 3-4. Bij gebruik buitenshuis kan het matig duurzame dennenhout het best worden versterkt met houtbeschermingsmiddelen. Dennenhout leent zich bijzonder goed voor drukimpregnering, waardoor het hout belastbarer en duurzamer wordt. Daarna gaat het hout zeker 10 jaar mee.

Deze planken zijn onder druk behandeld (KDI-hout). Het houtbeschermingsproces sluit de poriën van het hout met zouten die koper bevatten en maakt het beter bestand tegen insecten en schimmels. Dit verhoogt de duurzaamheid met wel 10 jaar in vergelijking met onbehandeld hout. Door de reactie van de harsen in het hout met de zouten kunnen kleine, witte en groenachtige vlekjes ontstaan (de zogenaamde zoutuitbloei). Na verloop van tijd vervagen ze in het UV-licht. Als alternatief kunnen ze worden afgeborsteld of verder verfijnd met een lak of beits.

Uiterlijk

Het gladde oppervlak van de plank voorkomt dat vuil zich vastzet en maakt het schoonmaken bijzonder eenvoudig. Bovendien kan het oppervlak worden geschuurd en kunnen kleine beschadigingen en grijze plekken worden hersteld.

Standaardmontage

Houten planken worden normaal aan de onderconstructie geschroefd. De bevestiging met terrasschroeven is extreem stabiel en duurzaam. Aanbevolen zijn A2 en A4 schroeven, die zijn gemaakt van roestvrij staal speciaal voor gebruik buitenshuis om verkleuring in het hout te voorkomen. A4-schroeven zijn nog steeds zuur- en zeewaterbestendig. De speciale boorpunt van de terrasschroeven zorgt ervoor dat het hout netjes wordt gesneden en de gefreesde schroefdraad is bijzonder gemakkelijk te verzinken in het hout. De lenskop zorgt voor een nette uitstraling die nog kan worden verbeterd door voorboren. Voorboren wordt ook aanbevolen om de spanning uit het hout te verwijderen en scheuren te voorkomen. Desalniettemin moeten aanvullende specificaties van de fabrikant in acht worden genomen. Fixego bevestigingsset optioneel bij ons verkrijgbaar als accessoire.

Onderconstructie

Omdat hout afhankelijk van de houtsoort anders werkt, moet het materiaal van de onderconstructie en de vloerplanken op elkaar worden afgestemd. Doorslaggevend hierbij is de duurzaamheidsklasse van het hout, die slechts één klasse mag verschillen. Voor hardhouten vloerdelen moet constructiehout van hardhout worden gebruikt, voor zachthouten vloerdelen is een onderconstructie van zachthout voldoende. Als alternatief voor constructiehout kunnen constructies gemaakt van aluminium worden gemonteerd. Deze zijn vormvast en duurzaam en geschikt voor alle houtsoorten en ook voor WPC-vloerdelen.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten planken te behandelen met natuurlijke of gekleurde gepigmenteerde oliën om ze minder gevoelig en meer bestand te maken tegen vuil en aan het weer gerelateerde schade. De grond kan met een bezem worden afgeborsteld of met water en een zachte zeep worden afgenomen Wees echter voorzichtig met hogedrukreinigers: de machine kan het hout opruwen, de beschermlaag beschadigen en zo de levensduur van de planken verkorten.

Regelmatige behandeling van UV-ondoorlatende coatings kan de weersgerelateerde vergrijzing van het hout in de loop van de tijd tegengaan en het fraaie karakter van de planken voor lange tijd behouden.

Maattolerantie

Door het zwel- en krimpgedrag passen de cellen in het hout zich aan het vochtgehalte van de buitenomgeving aan door de vochtopname en -afgifte - er wordt ook gezegd dat "het hout werkt". Door deze licht zwellende en krimpende activiteit van het hout kan er tot 10% worden afgeweken van de opgegeven afmetingen

WOODTEX - voordelig & trendy

Voordelige merkproducten voor alles wat met hout en daarbuiten te maken heeft - Woodtex vormt de interface tussen de voordelen van hout en kunststof - WPC, de technische innovatie ontworpen voor blijvende weerstand buitenshuis. Met een breed assortiment hoogwaardige producten van terrasplanken en tegels, diverse soorten schuttingen, zijluifels, tuinmeubelen en decoraties tot dierproducten en kassen, voorziet Woodtex in alle wensen voor de ideale tuinbeleving.

Specificaties

Fabrikant: WOODTEX
Schaduw: helder
Houtsoort: Dennen
Materiaal: Naaldhout
Oppervlakbehandeling: druk geïmpregneerd
Oppervlakprofiel: glad
Leveringsomvang: 1 stuk komt overeen met 3 m
Kleur: Lichtbruin
Type bevestiging: Schroeven (dekschroef V2A roestvrij staal)
Profiel bovenkant: glad
Profiel onderkant: glad
Dikte (mm): 35 mm
Breedte (cm): 9,50 cm
Lengte (cm): 300 cm
Sortering: Standaard
Profiel: Massief profiel
Beschikbare downloads:
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "Terrasplank Den"
Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Laatst bekeken