• Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden
Bekijk de aanbiedingen van de week  >
TerrasplankTanimbuca
-58% korting
TerrasplankTanimbuca
TerrasplankTanimbuca
TerrasplankTanimbuca
Artikelnummer L7021187_V

TerrasplankTanimbuca

Dikte/breedte 21x145 mm, Lengte 3,65 m, glad/glad, onbehandeld

Stukprijs (3.65 m):€ 27,34 Prijs per m: adviesprijs € 17,90 € 7,49

Lengte:

 m
Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Woodtex Tanimbuca terrasplank Materiaaleigenschappen Deze 21 mm dikke terrasplanken zijn...meer

Woodtex Tanimbuca terrasplank

Materiaaleigenschappen

Deze 21 mm dikke terrasplanken zijn gemaakt van massief Tanimbuca-hout.

Tanimbuca-hout uit het Brokopondostuwmeer in Zuid-Amerika is een hoogwaardig tropisch hout dat veel gebruikt wordt voor de productie van terrasplanken. Het gebruik van het dode stuwmeerhout is ecologisch waardevol, omdat het gebruik ervan de tropische bossen beschermt tegen ontbossing. Door de natuurlijke conservering in het water is Tanimbuca-hout duurzaam bij gebruik buitenshuis en bestand tegen weersinvloeden en ongedierte. De materiaaleigenschappen komen overeen met een duurzaamheidsklasse II - III.

Uiterlijk

Het natuurlijke houtkarakter wordt benadrukt door het gladde oppervlak van de plank en zorgt voor een gezellige sfeer. Gladde planken zijn gemakkelijk schoon te maken en drogen snel. Ze hebben nog een ander voordeel: het is mogelijk om het gladde oppervlak van de planken af ​​te schuren om kleine beschadigingen of grijze plekken te herstellen.

Standaardmontage

Houten planken worden normaal aan de onderconstructie geschroefd. De bevestiging met terrasschroeven is extreem stabiel en duurzaam. Aanbevolen zijn A2 en A4 schroeven, die zijn gemaakt van roestvrij staal speciaal voor gebruik buitenshuis om verkleuring in het hout te voorkomen. A4-schroeven zijn nog steeds zuur- en zeewaterbestendig. De speciale boorpunt van de terrasschroeven zorgt ervoor dat het hout netjes wordt gesneden en de gefreesde schroefdraad is bijzonder gemakkelijk te verzinken in het hout. De lenskop zorgt voor een nette uitstraling die nog kan worden verbeterd door voorboren. Voorboren wordt ook aanbevolen om de spanning uit het hout te verwijderen en scheuren te voorkomen. Desalniettemin moeten aanvullende specificaties van de fabrikant in acht worden genomen.

Alternatieve bevestiging met FixeGo

Het FixeGo montagesysteem maakt een onzichtbare bevestiging van houten terrasplanken mogelijk en zorgt voor een perfecte uitstraling zonder zichtbare schroefverbindingen. Een deel van het systeem wordt aan de onderconstructie geschroefd, het andere aan de onderzijde van de terrasplank en deze worden in elkaar geschoven. De meegeleverde afstandhouders zorgen voor een gelijke afstand tussen de terrasplanken en dus ook voor een gecontroleerde luchtcirculatie. Het systeem kan op elke onderconstructie worden gemonteerd. Gebroken planken kunnen worden vervangen door simpelweg de nieuwe plank eruit te tillen en erin te duwen. Een passende FixeGo-clipset voor 4 m² is apart verkrijgbaar in de winkel, art.nr.: L7020701 (voor plankdikte 19-25 mm) of L7020702 (voor plankdikte vanaf 25 mm).

Onderconstructie

Omdat hout afhankelijk van de houtsoort anders werkt, moet het materiaal van de onderconstructie en de vloerplanken op elkaar worden afgestemd. Doorslaggevend hierbij is de duurzaamheidsklasse van het hout, die slechts één klasse mag verschillen. Voor hardhouten vloerdelen moet constructiehout van hardhout worden gebruikt, voor zachthouten vloerdelen is een onderconstructie van zachthout voldoende. Als alternatief voor constructiehout kunnen constructies gemaakt van aluminium worden gemonteerd. Deze zijn vormvast en duurzaam en geschikt voor alle houtsoorten en ook voor WPC-vloerdelen.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten planken te behandelen met natuurlijke of gekleurde gepigmenteerde oliën om ze minder gevoelig en meer bestand te maken tegen vuil en aan het weer gerelateerde schade. De grond kan met een bezem worden afgeborsteld of met water en een zachte zeep worden afgenomen Wees echter voorzichtig met hogedrukreinigers: de machine kan het hout opruwen, de beschermlaag beschadigen en zo de levensduur van de planken verkorten.

Om het fraaie karakter van de planken op lange termijn te behouden, moet je het optreden van weersgerelateerde vergrijzing van het hout tegengaan door het regelmatig te behandelen met UV-ondoorlatende coatings.

Maattolerantie

Door het zwelling- en krimpgedrag passen de cellen in het hout zich aan aan de externe omgevingstemperatuur door vocht te absorberen en af te geven - er wordt ook gezegd dat het hout "werkt." Door deze zwellende en krimpende activiteit van het hout kan er tot 10% worden afgeweken van de opgegeven afmetingen

WOODTEX - voordelig & trendy

Voordelige merkproducten voor alles wat met hout en daarbuiten te maken heeft - Woodtex vormt de interface tussen de voordelen van hout en kunststof - WPC, de technische innovatie ontworpen voor blijvende weerstand buitenshuis. Met een breed assortiment hoogwaardige producten van terrasplanken en tegels, diverse soorten schuttingen, zijluifels, tuinmeubelen en decoraties tot dierproducten en kassen, voorziet Woodtex in alle wensen voor de ideale tuinbeleving.

Specificaties

Fabrikant: WOODTEX
Type bevestiging: Schroeven
Schaduw: middel
Houtsoort: Tanimbuca
Materiaal: Tropisch hout
Oppervlakbehandeling: onbehandeld
Oppervlakprofiel: glad
Kleur: Bruin
Profiel bovenkant: glad
Profiel onderkant: glad
Dikte (mm): 21 mm
Structuur: Massief profiel
Breedte (cm): 14,50 cm
Lengte (cm): 365 cm
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "TerrasplankTanimbuca"
Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Terrasplank Guyana Teak *Premium kwaliteit* Terrasplank Guyana Teak *Premium kwaliteit*
Inhoud 0.92 m (€ 10,95 / stuk)
vanaf € 10,95
-19% korting
 Fixego voor houten terrasplanken 19-25 mm
Inhoud 1 stuk(s)
€ 64,90 adviesprijs € 79,90
-38% korting
 WPC 5-voudig ruitprofiel R201, sandelhout
Inhoud 2.9 m (€ 37,41 / stuk)
€ 37,41 adviesprijs € 60,61
-48% korting
Terrasplank Bangkirai *Standaard kwaliteit* Terrasplank Bangkirai *Standaard kwaliteit*
Inhoud 1.83 m (€ 15,17 / stuk)
vanaf € 15,17 adviesprijs € 29,10
-30% korting
 Terrasplank thermische bamboe Xtreme
Inhoud 1.85 m (€ 22,01 / stuk)
€ 22,01 adviesprijs € 31,26
-46% korting
Terrasplank Bangkirai *Standaard kwaliteit* Terrasplank Bangkirai *Standaard kwaliteit*
Inhoud 2.75 m (€ 22,25 / stuk)
vanaf € 22,25 adviesprijs € 40,98
-55% korting
Terrasplank Cumaru Terrasplank Cumaru
Inhoud 1.244 m (€ 10,06 / stuk)
vanaf € 10,06 adviesprijs € 22,27
WPC terrasplank Horizon Ipé WPC terrasplank Horizon Ipé
Inhoud 3.66 m (€ 94,79 / stuk)
vanaf € 94,79
-22% korting
Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit* Terrasplank Bangkirai *Premium kwaliteit*
Inhoud 1.83 m (€ 19,95 / stuk)
vanaf € 19,95 adviesprijs € 25,44
Laatst bekeken