Terrastegel Thermo grenen
-23% korting
Terrastegel Thermo grenen
   
Artikelnummer L7021009_V

Terrastegel Thermo grenen

Dikte/breedte 26x118 mm, Lengte 4,2 m, glad, geborsteld, Montage van cobra-clip

Stukprijs (4.2 m):€ 38,60 Prijs per m: adviesprijs € 11,90 € 9,19

Lengte:

 m
Der Artikel wurde erfolgreich deiner Vergleichsliste hinzugefügt
Terrasplank thermohout Materiaaleigenschappen Thermohoutsoorten hebben een enorm verhoogde...meer

Terrasplank thermohout

Materiaaleigenschappen

Thermohoutsoorten hebben een enorm verhoogde duurzaamheid. Tijdens de behandeling wordt het hout gedehydrateerd. Daardoor werkt het niet meer en wordt het zwel- en krimpgedrag tot een minimum beperkt - het hout wordt hard en vormvast. De specifieke droogte maakt het hout nresistent tegen schimmel- en insectenaanvallen. Zo wordt de levensduur van loof- en naaldhout verbeterd van klasse 3-4 naar klasse 1-2, zodat ze net zo resistent zijn als tropische houtsoorten. Door de hoge temperaturen tot 200 °C van de thermische behandeling kan de houtsuiker karamelliseren, waardoor het hout zijn donkere kleur krijgt. De kleurstoffen kunnen echter worden weggespoeld door weersinvloeden. Speciale houtbeschermingsmiddelen - optioneel met gekleurde pigmenten - beschermen tegen vervaging door UV-bestraling en het uitwassen door verwering.

Uiterlijk

Het gladde oppervlak van de houten terrasplanken zorgt voor een absoluut authentieke terraslook.

Standaardmontage

Houten planken worden normaal aan de onderconstructie geschroefd. De bevestiging met terrasschroeven is extreem stabiel en duurzaam. Aanbevolen zijn A2 en A4 schroeven, die zijn gemaakt van roestvrij staal speciaal voor gebruik buitenshuis om verkleuring in het hout te voorkomen. A4-schroeven zijn nog steeds zuur- en zeewaterbestendig. De speciale boorpunt van de terrasschroeven zorgt ervoor dat het hout netjes wordt gesneden en de gefreesde schroefdraad is bijzonder gemakkelijk te verzinken in het hout. De lenskop zorgt voor een nette uitstraling die nog kan worden verbeterd door voorboren. Voorboren wordt ook aanbevolen om de spanning uit het hout te verwijderen en scheuren te voorkomen. Desalniettemin moeten aanvullende specificaties van de fabrikant in acht worden genomen. Cobra24 montageclipset optioneel bij ons verkrijgbaar als accessoire.

Onderconstructie

Omdat hout afhankelijk van de houtsoort anders werkt, moet het materiaal van de onderconstructie en de vloerplanken op elkaar worden afgestemd. Doorslaggevend hierbij is de duurzaamheidsklasse van het hout, die slechts één klasse mag verschillen. Voor hardhouten vloerdelen moet constructiehout van hardhout worden gebruikt, voor zachthouten vloerdelen is een onderconstructie van zachthout voldoende. Als alternatief voor constructiehout kunnen constructies gemaakt van aluminium worden gemonteerd. Deze zijn vormvast en duurzaam en geschikt voor alle houtsoorten en ook voor WPC-vloerdelen.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten planken te behandelen met natuurlijke of gekleurde gepigmenteerde oliën om ze minder gevoelig en meer bestand te maken tegen vuil en aan het weer gerelateerde schade. De grond kan met een bezem worden afgeborsteld of met water en een zachte zeep worden afgenomen Wees echter voorzichtig met hogedrukreinigers: de machine kan het hout opruwen, de beschermlaag beschadigen en zo de levensduur van de planken verkorten.

Regelmatige behandeling van UV-ondoorlatende coatings kan de weersgerelateerde vergrijzing van het hout in de loop van de tijd tegengaan en het fraaie karakter van de planken voor lange tijd behouden.

Maattolerantie

Door het zwellings- en krimpgedrag passen de cellen in het hout zich aan de externe omgevingstemperatuur aan door vocht te absorberen en af te geven - er wordt ook wel gezegd dat het hout "werkt." Door deze licht zwellende en krimpende activiteit van het hout kan er tot 10% worden afgeweken van de opgegeven afmetingen

Belladoor - de deur naar het groen

Belladoor is de deur naar het groen. Met hoogwaardige producten voor buiten volg je altijd de laatste trend. Van terrasplanken en tegels tot privacybeschermende schuttingen en tuinschuttingen, de ideale garagedeur en verhoogde bedden tot een grote keuze aan speeltoestellen voor kinderen, Belladoor laat niets te wensen over. De fabrikant vertrouwt op duurzame constanten: stabiele constructies en betrouwbare, duurzame materialen voor langdurig plezier van de producten - uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs.

Specificaties

Fabrikant: Belladoor
Type bevestiging: Clip montage
Schaduw: middel
Houtsoort: Dennen
Materiaal: Naaldhout
Oppervlakbehandeling: thermobehandeld
Oppervlakprofiel: glad
Kleur: Bruin
Leveringsomvang: 1 stuk komt overeen met 4,2 m
Profiel bovenkant: glad
Profiel onderkant: glad
Dikte (mm): 26 mm
Breedte (cm): 11,80 cm
Lengte (cm): 420 cm
Profiel: Massief profiel
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantenbeoordelingen voor "Terrastegel Thermo grenen"
Beoordeling schrijven

Klik op de betreffende ster*
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Terrasplank Den Terrasplank Den
Inhoud 3 m (€ 15,87 / stuk)
vanaf € 15,87 adviesprijs € 17,37
Laatst bekeken